SEO - Hvordan utføre søkemotoroptimalisering?

Det er ganske enkelt å komme i gang med tiltak som øker rangeringen i Google, men det er en fordel å vite hva man holder på med. Det å forstå SEO er ikke vanlig for folk som ikke holder på med dette til daglig. Men noen grep kan du heldigvis også gjøre selv.

Mange bedriftseiere lager aldri en nettside. Dersom dette gjelder deres bedrift, kan du vente med å forsøke å rangere bedriften din høyere i google søk til dette er gjort. Vi hjelper deg raskt med nettsideutvikling. Klikk her for mer informasjon om vår PC support

Målet er å effektivt få virksomheten din høyere opp i organisk søk med de viktigste søkeordene. Helst første siden men ihvertfall side 2.

Hva er organisk søk?

Organisk søk er det ekte søkeresultatet og ikke betalte annonser som gjerne vises helt øverst i søkeresultatet.. Det er mer tillitsfullt å klikke på et organisk treff, enn betalte annonser.

Men hvordan optimaliserer SEO?

Men hvordan får du bedriften din høyere opp i Google-søk med søkemotoroptimalisering (SEO)?
Enten du representerer en lokal bedrift som ønsker å få flere kunden inn døra, et lokalt verksted som ønsker å få flere oppdrag for service reparasjoner eller installasjoner eller en riksdekkende bedrift som vil nå mennesker i hele Norge, -ja hele verden om du vil, kan du utnytte søkemotorer som Google, Yahoo og Bing til din fordel. Finner dine nye kunder deg på organisk søk er dette mye mer verdt enn å annonsere i toppen av søkeresultatene.

Spesielt nå som alle har mobil for hånden og gjerne starter med et søk på Google, er det viktig med riktige og umiddelbare resultater. Det er viktigere enn noen gang å rangere bedriften din høyere i Google og bli synlig tidlig på søkesidene.

Litt av SEO sjekklisten

Her er noe av det grunnleggende du trenger for å søkemotoroptimalisere (SEO) nettstedet ditt på riktig måte - Mye av det kan du gjøre selv, resten hjelper vi deg gjerne med:

- Opprett egen nettside (les mer)
- Opprett firmaside på Facebook (les mer)
- Bekreft siden din på Google Search Console og last opp sidekart (les mer)
- Kjør en SEO-test på nettstedet ditt (les mer)
- Sørg for at du oppgir nettstedet ditt i søkemotorer (les mer)
- Bruk et verktøy for å finne de beste søkeordene for deres nettsted (les mer)
- Ha fullstendig og korrekt kontaktinformasjon på nettet (les mer)

Dette er bare litt av sjekklisten vi pleier å utføre for å øke rangering i søk. Ikke bare på Google, men også i alle andre søkemotorer.

SEO er heltidsjobb og tålmodighetsprøve

Å utføre nettstedoptimalisering på nettstedet ditt er både en heltidsjobb og en detaljorientert oppgave som krever mye planlegging for å få vedvarende resultater. Det er også en del elementære ting som må utføres èn gang for å bli tatt seriøst i søkemotorer. Særlig den aller mest brukte - Google.

Forbedring av synligheten er ikke en oppgave for den utålmodige, eller den som ikke kan reglene for SEO i dag, men når man har investert i eget nettsted, er det viktig å være synlig i organiske søk. Et profesjonelt nettsted kan gjøre underverker for bedriften din samt automatisere mange daglige gjøremål så du slipper å svare telefoner med de samme spørsmålene hver dag.

Konklusjon

Ta et velment råd fra oss. Vet du ikke hva SEO er, har du sannsynligvis ikke kvalitets-sjekket dette på nettstedet deres enda. Vi kan utarbeide en SEO rapport til dere som viser hvordan det ligger an, eller rett og slett gjøre søkemotoroptimaliseringen for deg rimelig.

​Les mer om søkemotoroptimalisering her


Tordenvær - Slik unngår du skade på elektronikk